Domowa kuchnia na Mazurach
Zapraszamy na pyszną domową kuchnię ze sprawdzonymi przepisami dziadka Zenka.
Kto już jadł ten będzie wiedział... palce lizać...
W sezonie dla smakoszy ryby, grzyby i dziczyzna. A nade wszystko warzywa i owoce uprawiane na sąsiedniej łące przez szefową Agnieszkę. Bez chemii i innych ulepszaczy.
O mięsiwa też nie należy się martwić. Na miejscu robimy aromatyczną szyneczkę i schabik, a zagryzamy kiełbaską mazurską. Jak rybki to tylko z własnej hodowli.
Zobacz nasze przykładowe menu:
Kuchnia warmińsko–mazurska w Rybaczówce
Rybaczówka Rutka to nie tylko stworzony do odpoczynku i położony w wyjątkowej okolicy pensjonat, ale również miejsce, gdzie można skosztować wyśmienitych potraw, którymi szczyci się regionalna kuchnia warmińsko–mazurska. Tutejsze dania składają się przede wszystkim z tego, co daje sama natura, która jest szczególnie hojna, obdarowując mieszkańców rybami, produktami leśnymi oraz rolnymi. Duży wpływ na serwowane w tym regionie dania miała kuchnia niemiecka oraz kresowa, dlatego każdy, kto tu przyjedzie, może liczyć na wspaniałą i bardzo urozmaiconą ucztę.
Domowa kuchnia Rutki
Dbając o komfort naszych gości, nie zapominamy o tym, że pyszne jedzenie to podstawa udanego i satysfakcjonującego wypoczynku. Staramy się, aby każdy znalazł w naszej ofercie swoje ulubione dania oraz odkrył nowe smaki, które na długo pozostaną w jego pamięci. Wszystkich, których interesuje domowa kuchnia na Mazurach, możemy zapewnić, że w naszym pensjonacie posmakują oryginalnych regionalnych potraw stworzonych z lokalnych składników. Dodatkowym atutem jest fakt, że przyrządzamy je samodzielnie, korzystając z niepowtarzalnych i sprawdzonych przepisów dziadka Zenka!
czytaj więcej
Domowa kuchnia Mazury – ryby, grzyby i dziczyzna
W takiej kwestii jak mazurska domowa kuchnia Rutki mają wiele do zaoferowania. W Rybaczówce przywiązujemy ogromną wagę nie tylko do samych potraw, ale również do składników, z których one powstają. Oprócz zbieranych w okolicy produktów leśnych są to ryby pochodzące z naszych stawów oraz uprawiane na pobliskiej łące przez szefową Agnieszkę ekologiczne owoce i warzywa. Kolejną atrakcją zwłaszcza dla wielbicieli potraw mięsnych jest dziczyzna oraz wyrabiane przez nas wędliny i kiełbasy. Śmiało możemy powiedzieć, że nasza domowa kuchnia na Mazurach to kwintesencja wyśmienitych tradycyjnych smaków i doskonałej jakości produktów używanych do przyrządzania dań.
Restauracja na Mazurach
W naszym pensjonacie można zorganizować dowolną imprezę nawet na 140 osób. Dysponujemy odpowiednimi salami, tarasami oraz ogrodem, a gości raczymy wyśmienitymi własnoręcznie przyrządzanymi daniami. Każdemu, komu marzy się wyjątkowa restauracja na Mazurach, która podoła organizacji wesela, imprezy firmowej czy innego spotkania okolicznościowego gwarantujemy, że w Rybaczówce może liczyć na wspaniałą obsługę oraz wyjątkowe i smakowite menu. Staramy się, aby było ono jak najbardziej urozmaicone i trafiało w różne gusta, dlatego jesteśmy otwarci na współpracę i możemy zmodyfikować nasze propozycje tak, aby dopasować je np. do wymagań kuchni wegetariańskiej czy bezglutenowej. Chcąc mieć przedsmak naszych możliwości, wystarczy przejrzeć propozycje menu na wesele oraz imprezy okolicznościowe i wyobrazić sobie pięknie udekorowane stoły uginające się pod aromatycznymi i wybornymi potrawami.
Ekologicznie i smacznie – domowa kuchnia Mazury
Wszystkich amatorów dobrego jedzenia spragnionych oryginalnych lokalnych smaków zapraszamy do degustacji naszych potraw i gwarantujemy, że nikt nie wyjdzie od nas głodny. Sprawdzone przepisy, zdolni kucharze i doskonałej jakości ekologiczne składniki to siła naszej kuchni — a wszystko to wśród przepięknych krajobrazów i w otoczeniu magicznej mazurskiej przyrody.