Imprezy okolicznościowe - Menu
Zachęcamy do zapoznania się z propozycjami naszych dań. Istnieje możliwość modyfikacji dań po konsultacji z Szefem Kuchni (również diety wegetariańskie, wegańskie, bezglutenowe i inne wykluczeniowe).
MENU Spotkanie rodzinne, firmowe
Zupy (do wyboru 1 lub 50/50)
- kwasówka grzybowa z łazankami
- rosól z kołdunami
- krem brokułowy z prażonymi migdałami
Danie główne (do wyboru jedno)
- filet z sandacza z musem mango-chilli na puree truflowym ze szpinakiem baby na masełku czosnkowym i białym winie
- kurczak supreme z suszonymi pomidorami i serem feta na plackach cukiniowo–ziemniaczanych oraz francuskim sosem z borowików
- sakiewka ze schabu z nadzieniem pieczarkowym w sosie pieczeniowym, puree z batatów oraz surówka z marynowanych buraków
- komosa ryżowa z pieczonymi warzywami, chipsem z jarmużu, prażonymi pestkami dyni i oliwą z suszonych pomidorów
Przystawki (do wyboru 6)
- cukinia w cieście z majonezem curry
- roladki z rostbefu z suszonym pomidorem na rukoli i sosem balsamico
- wędzony łosoś na racuszkach gryczanych z serkiem szczypiorkowym
- tortilla z warzywami, chrupiącą salatą i sosem 1000 wysp
- sałatka caprese z pesto bazyliowym
- sałatka z wędzonym kurczakiem, kukurydzą oraz ananasem z lekkim dresingiem jogurtowym
- sałatka z krewetkami koktajlowymi, marnowanym imbirem, prażonym sezamem oraz dressingiem sweet- chilli
- pólmisek wędlin
- pólmisek serów pleśniowych i regionalnych
- tatar wołowy z kiszonym ogórkiem, szalotką oraz mazurskimi podgrzybkami
Słodki bufet:
- pana cotta z musem malinowym
- babeczki na słodko
- wybór ciast domowych
- patera owoców filetowanych oraz sezonowych
MENU w formie bufetu
Zupy (maksymalnie 2 do wyboru)
- rosół drobiowy z kluseczkami
- flaki po warszawsku
- żurek z jajkiem i kiełbasą
- grzybowa z łazankami
- gulaszowa po węgiersku
- krem z brokuła
- krem z białych warzyw
- krem pomidorowy
- pomidorowa z ryżem
- ogórkowa
- krem ziemniaczany z boczkiem
Mięsa, ryby oraz dania jarskie (maksymalnie 3 do wyboru):
- komosa ryżowa z pieczonymi warzywami i jarmużem
- chilli sin carne z nachosami i kwaśną śmietaną
- gulasz z ciecierzycy w przyprawach arabskich z kolorową papryką
- spaghetti z łososiem w sosie z winno-limonkowym
- penne z kurczakiem i boczniakami
- fettucine w sosie borowikowym
- pstrąg pieczony w całości w maśle migdałowym z owocami goji
- filet z kurczaka pieczony w jogurcie i cytrusach w sosie z amarantusa
- zrazy wołowe w sosie chlebowym
- sandacz z pieca w sosie winno-maślanym
- fileciki z kurczaka w panko
- poliki wołowe w sosie czerwonego wina
- noga z kaczki confit w żurawinie błotnej
- sakiewka wieprzowa w sosie borowikowym
- skrzydełka z kurczaka w sosie bbq
- łosoś pieczony w owocach kaparowca
- bitki wieprzowe w sosie kurkowym
- karkówka grillowana w cydrze lubelskim
- pieczone udziki z kurczaka w warzywach
- dorsz pieczony w sosie krewetkowym
- żeberka bbq
- noga z kurczaka w pikantnej skórce
- gulasz po węgiersku
- gołąbki z kapusty włoskiej nadziewane kaszą jaglaną i suszonymi pomidorami
Dodatki skrobiowe (maksymalnie 3 do wyboru):
- placki ziemniaczane
- kopytka
- kluski śląskie
- fuczki (placki z kapusty kiszonej)
- ziemniaki opiekane w tymianku
- frytki steakhouse
- talarki ziemniaczane
- purre ziemniaczane
- ziemniaki z okrasa
- ziemniaki hasselback
- ziemniaki w mundurkach francuskie
- ryż smażony z jajkiem
- kus-kus
- pęczotto grzybowe
- kasza gryczana z majrankiem
- ryż jaśminowy z zielonym groszkiem
Dodatki warzywne (maksymalnie 3 do wyboru):
- fasolka szparagowa z bułeczką
- kalafior zapiekany beszamelem
- buraczki zasmażane
- fasolka po francusku z pomidorkami
- brokuł z migdałami
- kapusta zasmażana
- grillowane warzywa
- mix surówek
- szpinak w śmietanie
- smażone portabello ze szpinakiem
Przystawki w formie finger food (maksymalnie 8 do wyboru):
- krewetki z musem mango–chilli
- roladki z rostbefu z korniszonem oraz musem chrzanowym
- śledź na pieczonym ziemniaku
- trójkąciki z ciasta francuskiego nadziewane pieczarkami
- mini chilli con carne z nachosem
- placuszki dyniowe z wędzoną makrelą oraz serkiem szczypiorkowym
- mini grecka sałatka
- kurczak sataya z sosem sweet-chilli
- szaszłyczki caprese
- babeczki z musem drobiowy i marnowanymi grzybkami mazurskimi
- różyczki z łososia z musem limonkowy
- ziemniak faszerowany pastą z fasoli
- proziaki z roladą ustrzycką i żurawiną
Desery w formie finger food (maksymalnie 6 do wyboru):
- panna cota z musem malinowym
- chia pudding z brzoskwinią i kruszonką owsianą
- mus czekoladowy z wiśnia w likierze
- mini sernik krakowski
- tiramisu
- babeczki na slodko z owocami
- mus z rajskiego jabłuszka z kruszonką cynamonową
- budyń z tapioki z owocami
- deser z chałwy i jogurtu
MENU Chrzciny i komunie
Zupa
- Rosół z makaronem
Danie główne
- Polędwiczki w sosie kurkowym, ziemniaki opiekane w ziołach, fasolka szparagowa zawijana w boczku
- Dla najmłodszych: nuggetsy z kurczaka, frytki, mizeria
- Vege: pierogi ruskie z cebulką i śmietaną / ryż z toffu i pieczonymi warzywami
Przystawki (7 do wyboru)
- Tatar wołowy (podawany po pierwszym daniu)
- Roladki z pieczonego rostbefu z suszonymi pomidorami i musem chrzanowym
- Ryba po grecku
- Śledż w trzech smakach
- Roladki szpinakowe z łososiem wędzonym
- Tortilla z warzywami
- Sałatka Cezar na rzymskiej sałacie, chips z bekonu, grzanki ziołowe, pomidorki cherry, sos cezar
- Sałatka Grecka na sałacie lodowej, oliwki, feta, pomidor, ogórek, sos jogurtowo-bazyliowy
- Deska Swoiskich Wędlin
- Deska serów
Drugie danie na ciepło (do wyboru 1 lub 50/50)
- Grillowana pierś z kurczaka z kolorowym ryżem, brokułem w migdałach i lekkim sosem jogurtowym
- Sandacz z puree truflowym oraz warzywami z wody, sos winno-maślany
- Vege: Makaron z pesto bazyliowym i suszonymi pomidorami
Słodki bufet
- Wybór ciast domowych
- Włoski deser w formie finger food
- Patera owoców sezonowych
- Pakiet napoi bezalkoholowych (woda, wybór soków owocowych, napoje gazowane, kawa i herbata)
MENU Konsolacje
Zupy
(do wyboru jedna lub 50/50)
- Rosół królewski z makaronem
- Krem z pieczonych pomidorów z fetą oraz bazylią
- Flaki po Warszawsku
Danie główne
(do wyboru jedno)
- Kotlet schabowy panierowany podany na kapuście zasmażanej oraz ziemniaki z okrasą
- Roladki z kurczaka z fetą oraz suszonymi pomidorami podane na puree ziemniaczanym, surówka
- Filet z lina z własnego chowu podany na sosie śmietanowym z ryżem oraz surówką z kiszonej kapusty
Bufet deserowy
- Patera owoców sezonowych
- Wybór ciast domowych
- Pakiet napoi bezalkoholowych (woda, wybór soków owocowych, napoje gazowane, kawa i herbata)