Wesela - Menu
Zachęcamy do zapoznania się z propozycjami naszych dań. Istnieje możliwość modyfikacji dań po konsultacji z Szefem Kuchni (również diety wegetariańskie, wegańskie, bezglutenowe i inne wykluczeniowe).
MENU Paryż
I Danie serwowane:
- rosół z kołdunami lub flaki po warszawsku
- polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym, ziemniaki opiekane w tymianku, buraczki zasmażane lub
- sandacz soute w sosie koperkowym z purre truflowym i brokułami z masłem migdałowym
Menu dla dzieci:
- rosół z domowym makaronem
- nuggetsy z kurczaka, mizeria, frytki
Przystawki w stół:
- półmisek śledzi w 3 smakach: w oleju lnianym z cebulką, w śmietanie z jabłkiem i po kaszubsku ze śliwką
- roladki z pieczonego rostbefu z suszonymi pomidorami i musem chrzanowym
- deska wędlin i mięs pieczystych: schab, karkówka, boczek i pasztet drobiowy
- roladki szpinakowe z łososiem wędzonym i serkiem koperkowym
- sałatka cezar (sałata mini rzymska, grillowana pierś z kurczaka, grzanki ziołowe, pomidorki cherry, parmezan, sos cesar, chips z bekonu)
- sałatka grecka (sałata lodowa, pomidor, ogórek, papryka, ser feta, oliwki czarne, czerwona cebula, sos bazyliowy)
- ryba po grecku
- deska serów europejskich
- pieczony indyk nadziewany figą w maladze
II Danie serwowane:
panierowany schab środkowy, tłuczone ziemniaki z okrasą, kapusta zasmażana z koprem
III Danie serwowane:
zupa gulaszowa po węgiersku
IV Danie serwowane:
barszcz czerwony z krokietem mięsnym lub pieczarkowym
Bufet słodki:
- sezonowe owoce filetowane
- wybór ciast domowych
- babeczki z musem na słodko i owocami
- pakiet napoi bezalkoholowych (woda, wybór soków owocowych, napoje gazowane, kawa i herbata)
Wiejski stół
mięsa pieczyste, pasztety oraz wyroby własne - kiełbasy, salceson, kaszanka, smalec ze skwarkami, warzywa i grzyby marnowane, ogórki kiszone, bochen chleba na zakwasie, sosy do wyboru, kociołek z żurkiem, nalewka domowa.
Prosiak podany w całości
prosie pieczone na ruszcie nadziewane kaszą, skwarkami i jabłkiem serwowane przez szefa kuchni
Live cooking
pierogi 2 rodzaje: z kaszanką i cynamonem lub tradycyjne, mięso w sosie z leśnych grzybów i kaszą pęczak z tymiankiem, makaron sepia z owocami morza w sosie maślano-winnym
MENU Wenecja
Przystawka:
płatki pieczonego indyka z musem różanym na roszponce i malinach
I Danie serwowane:
- rosół z pieczonej kaczki z kołdunami wołowymi lub kwasówka grzybowa z łazankami
- konfitowana noga z kaczki w sosie żurawinowo-jabłkowym, kopytka z masełkiem ziołowym, torcik warzywny
- pieczony filet z łososia, sos kaparowy, gratina ziemniaczano-dyniowa, pieczone warzywa, chips z jarmużu
Deser serwowany:
mus czekoladowy z wiśnią w likierze
Menu dziecięce:
- rosół z kluseczkami lanymi
- nuggetsy z kurczaka, mizeria, frytki
Przystawki w stół:
- babeczki z musem z kaczych wątróbek i żurawiną
- mini placuszki z wędzonym pstrągiem i serkiem koperkowo-cytrynowym
- koreczki śliwkowe zawijane w boczku, mus z rajskiego jabłuszka
- półmisek śledzi w 3 smakach: w salsie koperkowo-ogórkowej, w sosie cumberland i po kaszubsku ze śliwką
- mini sakiewki wieprzowe nadziewane figami z musem balsamiczno-malinowym
- deska wędlin i mięs pieczystych: schab, karkówka, boczek i pasztet drobiowy
- roladki szpinakowe z łososiem wędzonym i serkiem cytrynowo-szczypiorkowym
- sałatka cezar
- sałatka z kozim serem i pieczonym burakiem na rukoli z sosem balsamico-ryba po grecku
- makrela po sardyńsku
- deska serów europejskich
- marynowana wołowina z rukolą i sosem balsamicznym
Bufet słodki:
- sezonowe owoce filetowane
- wybór ciast domowych
- babeczki z musem na słodko i owocami
- mini deser finger food
- pakiet napoi bezalkoholowych (woda, wybór soków owocowych, napoje gazowane, kawa i herbata)
II Danie serwowane:
devolay nadziewany serem i masłem, purre ziemniaczane, surówka colesław
III Danie serwowane:
żurek staropolski z grzybami, jakiem i z domową kiełbasą
IV Danie serwowane:
barszcz czerwony z pasztecikami domowymi nadziewanymi kapustą i grzybami leśnymi
Wiejski stół
mięsa pieczyste, pasztety oraz wyroby własne - kiełbasy, salceson, kaszanka, smalec ze skwarkami, warzywa i grzyby marnowane, ogórki kiszone, bochen chleba na zakwasie, sosy do wyboru, kociołek z żurkiem, nalewka domowa
Prosiak podany w całości
prosie pieczone na ruszcie nadziewane kaszą, skwarkami i jabłkiem serwowane przez szefa kuchni
Live cooking
pierogi 2 rodzaje: z kaszanką i cynamonem lub tradycyjne, mięso w sosie z leśnych grzybów i kaszą pęczak z tymiankiem, makaron sepia z owocami morza w sosie maślano-winnym